<< Vorige - Volgende >>


DVD BVN Folklore en tradities


DVD BVN Folklore en tradities


Artikelcode: 530449Nederland kent een rijke historie. Veel van wat bewaard is gebleven kunnen we omschrijven als ‘typisch Hollands’ en daar zijn we trots en zuinig op. Bij onze cultuur horen vanzelfsprekend ook folkloristische gebruiken en tradities. Deze DVD-box laat alles weer herleven dankzij veel authentiek materiaal, originele documentaires van bekende cineasten en oude Polygoonfilms.

Deze unieke DVD–box bevat 6 DVD’s:
Koninginnedag: een kleurrijke impressie van hoe de nationale feestdag vroeger verliep en hoe dit eerbetoon sinds het aantreden van koningin Beatrix veranderd is in een waar volksfeest.
Prinsjesdag: een belangrijke dag voor de Nederlandse politiek en de Koningin, die met veel ritueel gepaard gaat.
Oude ambachten: Neem een kijkje bij beroepen, die we alleen nog maar tegenkomen bij demonstraties op jaarmarkten omdat ambachtelijk handwerk is vervangen door machines. Geniet op deze DVD ook van het meesterwerk van Haanstra: ‘Glas’.
Traditionele sporten: een overzicht van typisch Hollandse sporten, vaak streekgebonden en nog steeds op de oude manier beoefend.
Traditionele gebruiken: Kijk mee naar een impressie van oude Hollandse gebruiken, zoals die alleen nog in bepaalde streken bij speciale gelegenheden voorkomen.
Traditionele feesten: Sinterklaas en carnaval zijn de bekendste Hollandse feesten die op een heel speciale manier gevierd worden. Maar daarnaast zijn er ook nog andere minder bekende festiviteiten…
Hollands Glorie: Welke erfenis en culturele sporen hebben onze voorouders achtergelaten? Kunst, handel, scheepvaart en niet te vergeten onze eeuwig durende strijd tegen het water komen op deze dvd aan bod.
€ 29.95 /inclusief btw

Aantal