<< Vorige - Volgende >>


DVD De Rotterdamse Haven


DVD De Rotterdamse Haven


Artikelcode: 531144Hard werken en stoere mannen, mammoettankers en stoomschepen, bruggen en loodsen. Dat is de wereld van het Rotterdamse havengebied. De dubbel-DVD de Rotterdamse Haven neemt u mee terug naar deze wereld in het begin van de twintigste eeuw tot de jaren ’70. Het authentieke archiefmateriaal toont u een bijzonder kijkje in het werk in de haven en de ontwikkeling van het gebied in deze periode.

Zo ziet u havenarbeiders aan het werk bij Thomsoms havenbedrijf en Werf Feyenoord in de jaren ’10 en ’20. U hoort toespraken van de Rotterdamse burgemeester in de crisisjaren ’30 over de zorgwekkende economische tijden. Maar ook het snelle herstel van het havengebied na de Tweede Wereldoorlog komt aan bod. Evenals fragmenten over de succesvolle Holland-Amerika Lijn die vanuit Rotterdam opereerde. Daarnaast is er aandacht voor bijzonder transport, zoals het lossen van sinaasappels voor zwakke kinderen tijdens de oorlog, het vertrek van boerenfamilies naar Brazilië in de jaren ’50 en de tewaterlating van de “Nieuw Amsterdam” in 1937.

Met bijzondere films uit het archief over het laden en lossen in de jaren ’10 van de twintigste eeuw, het doorsteken van de waalhavendijk in de jaren ’20, de herstelwerkzaamheden in de jaren ’40 en de uitbreiding van de haven in de jaren ’60 en ’70 vormt de Rotterdamse Haven een uniek document.
€ 14.95 /inclusief btw

Aantal