<< Vorige - Volgende >>


DVD Mijn Amsterdam


DVD Mijn Amsterdam


Artikelcode: 531137Amsterdam staat over de hele wereld bekend om zijn schitterende grachtengordel. In 1936 maakt Polygoon een tocht over deze grachten waaruit blijkt dat de binnenstad van Amsterdam nauwelijks veranderd is. Maar niet alles is hetzelfde gebleven in onze hoofdstad. Op beelden uit 1929 ziet u hoe het Paleis van Volksvlijt in vlammen opgaat en een film uit 1974 toont hoe de Jodenbuurt ingrijpend verandert. Gelukkig kunnen een aantal betrokken bewoners deze buurt behoeden voor volledige sloop.

Naast de talloze karakteristieke gebouwen en stadswijken treft u op deze dvd ook roemruchte Amsterdammers aan: u ziet Johan Cruijff trainen voor de finale van de Europacup in 1971 en ‘Ome Willem’ vertelt op authentiek Jordanese wijze over ‘zijn’ wijk in 1972.

Niet te missen zijn de schitterende kleurenbeelden van de bevrijding in Amsterdam uit 1945!

Op deze dvd vindt u deze en vele andere unieke en herkenbare beelden van deze prachtige stad uit het nostalgisch Nederland van de 20e eeuw. De dvd bestaat uit het programma Mijn Amsterdam en bijzondere parels uit het archief: samen goed voor ruim een uur kijkplezier!
€ 16.95 /inclusief btw

Aantal